Yoga SoHam 

Hatha Yoga & Yin yoga in Krommenie!


Yoga voor Rug, nek en schouders!Voel je veel spanning in de spieren van je nek en bovenrug? Ervaar je veel stress? Of zit je vaak in dezelfde gebogen houding achter de computer? Zorgen deze verkrampte spieren voor hoofdpijn of klachten in je armen, handen of vingers? Heb je last van je onderrug?


Dan is deze les, speciaal gericht op het verlichten van rug-, nek- en schouderklachten, wellicht iets voor jou! In deze les wordt de nadruk gelegd op oefeningen voor dit deel van het lichaam. Maar ook de rest van het lichaam wordt niet vergeten. 


Deze vorm van Hatha Yoga is Critical Alignment Yoga (CAY), hierbij wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen: o.a. stripje en rolletje. Het stripje wordt gebruikt voor de boven- en middenrug en het rolletje voor de onder- en middenrug. Het doel van de hulpmiddelen is de bewegingsspieren bewust (d.m.v. de adem en de zwaartekracht) te helpen ontspannen en met name de houdingsspieren langs de wervelkolom te verlengen en versterken. 
Wanneer de verstijfde spieren steeds meer gaan ontspannen, verbeterd de doorbloeding in deze spieren, maar ook in de lichaamsdelen die hiermee in verbinding staan. Er ontstaat ook meer ruimte voor een onbelemmerde werking van de zenuwen. Hierdoor kunnen eventuele klachten aan het hoofd (bv hoofdpijn) en/of armen verminderen of zelfs verdwijnen. Ook ontstaat er meer ruimte in de borst, zodat een vrije ademhaling mogelijk is. En uiteindelijk kan het lichaam weer vrijer bewegen en ontstaat een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom. Van daaruit kan er weer kracht opgebouwd worden in de houdingsspieren. 
Bovenrugstripje: helpt de spieren van de bovenrug, nek en schouders zachter te maken. 


Bovenrugrolletje: voor het verlengen en ontspannen van de bovenrugspieren. Onderrugrolletje: voor het verlengen en ontspannen van de onderrugspieren.